Finlandia-talo, Helsinki

21.09.2018

Esiintyjät 19.09.2017

Nils Paajanen

Juontaja

Nils Paajanen

Mainontapäivän juontaa tänä vuonna Nils Paajanen, joka on työskennellyt viimeiset viisi vuotta startupeissa Suomessa ja Piilaaksossa, sekä käväissyt omien sanojensa mukaan “pimeällä puolella”, pääomasijoitusyhtiössä. Nykyään hän toimii operatiivisena johtajana Singassa, startupissa, joka pyrkii tekemään karaokelle sen, mitä Netflix on tehnyt televisiolle ja Spotify musiikille.

Nils on juontanut muun muassa kasvuyritystapahtuma Slushin päälavaa vuodet 2012-2015 sekä puhunut startupeista ja organisaatiokulttuurista suurille ja pienille yleisöille aina suuryritysten johtoryhmistä koululaisiin. Hän on vaikuttanut Suomen startup-skenen syntymiseen mm. Aaltoes:n ja lukuisten muiden startup-yhteisöjen kautta.

Ty Montague

co:collective

Ty Montague

Yli kahdenkymmenen vuoden perinteisen mainostoimistouran jälkeen Ty perusti uuden kasvu- ja innovaatiokiihdyttämön, co:collectiven. Ty on kansainvälisesti arvostettu guru innovaatioiden, liiketoiminnan ja brändien kehittämiessä sekä muutoksen läpiviennissä. Hän on parhaimmillaan, kun asiat ovat rakennusvaiheessa.

Ty on mainittu monissa alan julkaisuissa kymmenen kärkinimen joukossa luovana johtajana ja ajattelijana. Hänen puheenvuoronsa keskittyvät innovaatioihin, johtajuuteen ja yritysten kehittämiseen. Hän nostaa esille tarinankerronnan ja sen viemisen seuraavalle tasolle, tarinan tekemiseen.

 • 11.30

  Are you a storyteller or a StoryDoer?

Kirsi Puntila

Altia

Kirsi Puntila

Markkinointijohtaja ja Altian johtoryhmän jäsen Kirsi Puntila vastaa Altian brändiportfoliosta sekä markkinointistrategiasta ja johtaa yrityksen markkinointi-, innovaatio- ja tuotekehitysorganisaatioita.

Kirsin kokemus globaalien brändien markkinoinnista ja kehittämisestä erityisesti alkoholimarkkinoinnin haasteellisellä kentällä on Suomessa vertaansa vailla.

Kirsi on työskennellyt mm. New Yorkissa, Lontoossa ja Tukholmassa, lanseeraten ja edistäen lukuisia premium-brändejä. Puntilan johdolla Altia on lähtenyt hakemaan kasvua ulkomailta ja onnistunut viennissä esimerkiksi Koskenkorva-brändin avulla.

 • 14.00

  Koskenkorva – vodka from a village

Reijo Karhinen

OP Ryhmä

Reijo Karhinen

Vuorineuvos Reijo Karhinen on vuodesta 2007 lähtien toiminut OP Ryhmän pääjohtajana. Hänen johdollaan Suomen suurin finanssiryhmä on uudistumassa monialaiseksi palveluyritykseksi. Reijo on yksi Suomen tunnetuimpia yritysjohtajia ja aktiivinen vaikuttaja mediassa, ottaen kantaa taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Karhinen on Turun ja Itä-Suomen yliopistojen kunniatohtori. Uransa aikana hänellä on ollut ja on edelleen useita luottamustoimia liike-elämässä ja kolmannella sektorilla. Karhinen on myös yhteiskunnallisesti merkittävä vaikuttaja, joka on nostanut esille monia erityisesti finanssialaa koskevia digitalisaation vaikutuksia.

 • 9.15

  Vuorovaikutus on keino rakentaa luottamusta tulevaan

Peter Hinssen

Author, advisor

Peter Hinssen

Peter Hinssen on kansainvälisesti tunnettu yrittäjä, puhuja ja kirjailija, joka on työskennellyt teknologian kanssa koko ikänsä. Omien sanojensa mukaan Hinssen on teknologisti, joka on perustanut useita startupeja, joista on kasvanut merkittäviä alan yrityksiä. Nykyään tämä guru toimii mentorina ja sijoittajana monissa startup-yrityksissä, keskittyen erityisesti disruptioon ja nopeasti muuttuvaan alaan.

Puheenvuorossaan “The day after tomorrow” Peter puhuu oikeanlaisista operaatiomalleista, organisaatiorakenteesta ja kulttuurista, joka maksimoi mahdollisuudet selvitä huomisen jälkeisestä ajasta. Peter esittelee pioneereja, jotka pystyivät siirtymään tästä hetkestä ja huomisesta tulevaisuuteen ja pystyivät muuttamaan kokonaisten toimialojen suuntaa. Hän kertoo, miten tämä mahdollistettiin, jotta voit oppia heidän virheistään ja valtavista onnistumisista. Ennen kaikkea hän puhuu ihmisistä, taidoista, ajatusmalleista ja rakenteista, jotka mahdollistavat menestyksen vielä huomisen jälkeen.

 • 9.45

  The Day after Tomorrow

Pekka Mattila

Aalto EE

Pekka Mattila

Valtiotieteiden tohtori Pekka Mattila toimii käytäntöön suuntautuneena professorina (Professor of Practice) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hän toimii Aalto University Executive Education -ryhmän toimitusjohtajana.

Yli kymmenen finanssialan kehitys- ja johtotehtävissä vietetyn vuoden jälkeen Pekka Mattila siirtyi markkinoinnin ja liikkeenjohdon konsultoinnin pariin. Viime vuosina hän on toiminut usean analytiikkaan, tutkimukseen sekä prosessien ja konseptien kehittämiseen suuntautuneen yrityksen hallituksen puheenjohtajana.

Viime vuosina Pekka Mattila on julkaissut monipuolisesti erityisesti henkilökohtaisen johtajuuden, johtoryhmätyöskentelyn sekä muutoksen johtamisen ja strategisen markkinoinnin teemoista. Mattila vierailee säännöllisesti opettajana johtavissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa ja toimii lisäksi julkisissa luottamustehtävissä. Hänet tunnetaan myös näkemyksellisenä puhujana.

 • 14:00

  Kokonainen brändi - kokemus ja sen johtaminen

Tuija Seipell

The Cool Hunter

Tuija Seipell

Jo yli kymmenen vuoden ajan maailman vanhimpiin ja luetuimpiin kuuluvan designblogin The Cool Hunterin (www.thecoolhunter.net) päätoimittajana ollut Tuija Seipell tietää tasan, miten ilmiöt syntyvät. Tuija kuvaa itseään kysyjänä ja kirkastajana. Jo 34 vuotta Pohjois-Amerikassa asunut ja toiminut liikkeenjohdon konsultti on kysytty puhuja ja kehittäjä, joka ei pelkää haastaa.

Tuijan mentaliteetissa riittävän hyvä ei ole koskaan tarpeeksi hyvä. Pelkoa hän pitää hyvänä renkinä, mutta huonona isäntänä. Parhaimmillaan se kannustaa tekemään mahdottomasta normaalia ja haastavasta hauskaa.

 • 11.30

  Tietämisen kirous

Eka Ruola

hasan & partners

Eka Ruola

Eka Ruola on hasan & partners -konsernin toimitusjohtaja ja vastaava luova johtaja. Ekalla on yli 20 vuoden kokemus markkinoinnista, brändien rakentamisesta ja markkinointiviestinnästä. Eka on tällä hetkellä yksi Suomen palkituimmista luovista johtajista – sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

Ekalla on suuri intohimo luoda voimakkaasti yleisöä osallistavia toimenpiteitä ja tarinankerrontaa. Eka syleilee jatkuvasti maailman tarjoamia uusia mahdollisuuksia ja elää ja hengittää hasan & partnersin mottoa Never Satisfied. Vuonna 2015 Eka palkittiin ensimmäisenä suomalaisena mainostoimistoammattilaisena The Internationalistin Agency Innovator -palkinnolla.

 • 11.30

  Tarinasta kokemukseksi

Katri Saarikivi

Helsingin yliopisto

Katri Saarikivi

Katri Saarikivi johtaa The NEMO Project -tutkimushanketta Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä. Katri tutkii työssään tarkkaavaisuuteen, empatiaan ja hyvään vuorovaikutukseen liittyviä aivomekanismeja. Katri uskoo kollektiivisen älykkyyden olevan ihmislajin paras ongelmanratkaisumenetelmä.

Puheenvuorossaan Katri käsittelee tunteiden ja laadukkaan vuorovaikutuksen kasvavaa merkitystä työn kontekstissa ja laajemmin digitalisoituvassa maailmassa. Kun kaikki mitä voidaan automatisoida, automatisoidaan, jää ihmisten tehtäväksi se, mihin kone ei pysty. Vaikeasti automatisoitavia ajattelun taitoja ovat muun muassa luova ajattelu, oppiminen ja empatia.

 • 10.30

  Ihmisyys, tunteet ja empatia digitaalisessa maailmassa

Aku Louhimies

Elokuvaohjaaja

Aku Louhimies

Aku Louhimies on kansainvälisesti palkittu ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut lukuisia kaupallisesti menestyneitä kokopitkiä elokuvia – kuten Paha Maa ja Valkoinen kaupunki ja Vuosaari – ja on tällä hetkellä menestyneimpiä pohjoismaalaisia elokuvaohjaajia.

Louhimiehen ohjaus tänä vuonna ilmestyvästä elokuvasta Tuntematon sotilas on satavuotiaan Suomen suuren mielenkiinnon kohteena. Elokuvan aikaisemmilla versioilla on monumentaalinen asema osana suomalaista identiteettiä ja odotukset uuden version suhteen ovat valtavat.

 • 15.15

  Satavuotiaan Suomen tärkein tarina: Tuntematon sotilas

Samu Hällfors

Framery

Samu Hällfors

Suomessa osataan edelleen tehdä loistavia tuoteinnovaatioita. Tämän todisti jälleen todeksi Samu Hällfors. Samu toimii yrittäjänä Frameryssa, uudenlaisia äänieristettyjä avokonttoreiden puhelin- ja neuvottelutiloja valmistavassa startupissa. Samu on yhtiöineen onnistunut kasvattamaan ainutlaatuisen innovaation brändiksi, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa.

 • 14.00

  Digikanavat markkinoinnissa

Antti Porkka

Porkka & Kuutsa

Antti Porkka

Antti Porkka on johtanut viimeiset 20 vuotta suunnittelutoimisto Porkka & Kuutsaa ja suunnitellut lukuisten yritysten, julkisten yhteisöjen, oppilaitosten sekä tuotteiden ja palveluiden brändejä. Hänen osaamisensa liittyy erityisesti brändin identiteetin määrittämiseen ja sen pukemiseen visuaaliseen muotoon.

Porkka on koulutukseltaan taiteen maisteri ja toiminut päivätyönsä ohella kouluttajana ja luennoitsijana mm. Taideteollisessa korkeakoulussa, Inforissa sekä EMBA-koulutusohjelmissa.

 • 14.00

  Identiteetistä johdettu tarina voimaannuttaa, rohkaisee ja inspiroi